Trivselregler & Info

Ladda ner välkomstbrev och trivselregler som PDF

Trivselregler med ansvar och frihet

Att bo i bostadsrätt innebär att ingå i en gemenskap av människor som tillsammans äger och förvaltar hela fastigheten; inte bara den egna lägenheten. Tillsammans ansvarar vi för att göra boendet ännu mera trivsamt! ​

För allmän trivsel och god sämja finns följande trivselregler för boende och deras gäster:​

  • Att säkerställa att man stängt grinden samt dörrar till trapphus ordentligt efter sig. ​
  • Att inte lämna ut portkoder till obehöriga.​
  • Att efterleva råd och anvisningar gällande tvättstugan.​
  • Att ställa cyklar på där för avsedd plats på gården för de som cyklar regelbundet eller i källaren för de som använder sina cyklar oregelbundet.​
  • Att källsortera enligt anvisningar i soprum samt hjälpa till att hålla rent och snyggt.​
  • Det är förbjudet att slänga fimpar på gården eller i trädgården, säkerställa att besök städar efter sig.​
  • Husdjur skall hållas under uppsikt och hundar ska vara kopplade så att de inte förorenar på gården eller i trädgården.​
  • Tänk på att ditt golv är grannens tak!
    Det är därför viktigt att du tänker på volymen, speciellt kvällstid enligt nedan.​
    • Söndag – torsdag kl. 22.00 – 07.00​
    • Fredag – lördag kl. 24.00 – 09.00​
  • Meddela gärna via Supertext i förväg om du ska ha en fest för allas trivsel och info. ​
  • Om det uppstår skada eller annat fel på fastigheten skall detta anmälas till styrelsen.​
  • Häng balkonglådor på insidan av balkongräcket.​
  • Grilla på avsedd plats på den gemensamma terrassen, det är inte tillåtet att grilla på balkongerna.​

Supertext (chat)

Här håller styrelsen alla medlemmar informerade om vad som händer. Ni kan även själva skicka meddelanden via appen. Ladda ner appen till er mobiltelefon och kontakta därefter Stefan Eklund i styrelsen för inbjudan till Supertext.

Sophuset

I sophuset har vi följande kärl för sopsortering: Metall, Hårdplast, Mjukplast, Kartong, Tidningar, Komposterbart samt Restavfall.

Utanför sophuset så har vi även ett större kärl för trädgårdsavfall och bakom det vita planket så finns det sopkärl för restaurang Château Forêt, men kärlen för glasåtervinning är för hela föreningen.

Alla dessa kärl töms av NSR enligt schema. Förutom dessa har vi två mindre holkar i soprummet för batterier respektive glödlampor. Dessa töms av föreningens medlemmar som råkar ha vägarna förbi en återvinningscentral.

Vissa kärl blir snabbt fyllda så se till platta t.ex. ur kartonger och byt vid behov säcken för mjukplast.

Dörren till soprummet ska hållas olåst.

Tvättstugan

Föreningens gemensamma tvättstuga bokas via boka.se. Skicka er mejladress till miarylander@hotmail.com, så blir ni inlagda i bokningssystemet.

Alla förhållningsregler samt bra att veta, står på tavlan i tvättstugan samt på föreningens sida på boka.se.

q-märkt

Fastigheten har bedömts av Helsingborgs kommun att vara särskilt kulturhistoriskt värdefull och inte får förvanskas d.v.s. den är q-märkt. Detta innebär att kommunen måste ge sitt godkännande för i stort sett all yttre renovering av huset.

Renoveringar/reparationer (i lägenheten) och Entreprenörer

Bostadsrättshavaren ska på egen bekostnad hålla det inre av lägenheten i gott skick. Detta gäller även mark, förråd och andra lägenhetskomplement som kan ingå i upplåtelsen.

Bostadsrättsinnehavare kan naturligtvis ta in den entreprenör som hen vill för invändig reparation och renovering så länge arbetet sker på ett fackmannamässigt sätt. Speciellt måste erforderlig behörighet beaktas för el och VVS arbeten.

OBS! Om ni planerar större renoveringar informera alltid styrelsen i förväg och tänk på att störande arbetet ska minimeras på kvällar och helger.

Följande entreprenörer har vi tidigare använt oss av i olika sammanhang i föreningen och de kan sägas känna till huset:

Säkerhet, nycklar och portkod

Vid borttappad (eller misstänkt borttappad) huvudnyckel eller om ni behöver fler huvudnycklar i hushållet vänligen kontakta styrelsen.

För att hindra obehöriga har föreningen satt upp taggtråd längs tomtgränsen på landborgen. Även en övervakningskamera finns installerad över Torkels altan riktad mot landborgen.

Om ni har frågor angående portkod, porttelefon, namnlistor i trapphusen, kontakta Stefan i styrelsen så hjälper han er med detta.

Internet / TV / Tele2 (ComHem)

Fastigheten är ansluten till Com Hem via koaxial för TV och bredband.

OBS! När ni tecknar avtal med Com Hem så ange endast adressen Södra Storgatan 19 (utan A, B, C eller D).

Bostadsrättstillägg

Brf Minerva 3 har tecknat en fastighetsförsäkring som inkluderar ett kollektivt bostadsrättstillägg som omfattar alla bostadsrättshavare i föreningen. Försäkringen är placerad i försäkringsbolaget Länsförsäkringar Skåne.

Det innebär att bostadsrättshavare i föreningen INTE behöver teckna bostadsrättstillägg privat. Däremot ska ni se till att ni alltid har en privat hemförsäkring.

Vid skada som avser vitvaror, sanitetsporslin, fönsterglas och liknande som bostadsrättshavaren ansvarar för enligt stadgarna, kan anmälan göras direkt till försäkringsbolaget på telefon
040-633 91 58 (mellan kl 08.00 – 17.00) eller via e-post hsbskada.skane@lansforsakringar.se

Skadeanmälaren ska uppge försäkringsnummer 6117032 och att det gäller fastighetsförsäkring
för Brf Minerva 3 med org.nr 769617-9089.

Vid vattenskada eller övriga allvarliga skador än ovan, anmäl skadan direkt till styrelsen.

Självrisk vid vattenskada uppgår till 3 000 kronor och vid övrig skada 1 500 kronor.

HSB Nordvästra Skåne

HSB Nordvästra Skåne har fått förtroendet att sköta förvaltningen för vår förening. Gå gärna in på deras hemsida hsbnvs.se, där hittar du svar på många frågor om bostadsrätt och information om HSB. Här kan du också hämta hem avier, föreningens årsredovisning och stadgar.

HSB Nordvästra Skåne sköter den administrativa förvaltningen som till exempel hanteringen av hyresavier och överlåtelser av bostadsrätter. På deras hemsida hsbnvs.se/sjalvservice hittar du deras självservicefunktion. Där kan du hämta ut avier för månadsavgifter och hyror, hämta föreningens digitala årsredovisning inför stämman och ladda ner blanketter. Behöver du information om överlåtelser (försäljning av bostadsrätt) eller pantsättning? Då ska du höra av dig till föreningens administrativa handläggare Sofie Wohlin som nås på sofie.wohlin@hsbnvs.se eller 042-19 95 00.

Avier kommer att skickas ut kvartalsvis. Om du inte önskar få pappersavier hemskickade, kan du göra en autogiroanmälan eller ansluta dig till e-faktura via din internetbank.

Gårdsdagar & Glöggmingel

En sådan gammal fastighet som vår behöver kontinuerligt pyssel och omvårdnad. På gårdsdagarna som vi har vid 3 tillfällen per år tar vi gemensamt hand vad som kan vara aktuellt. Har du inte möjlighet eller mot förmodan inte vill delta i detta eller andra dagsverken har du följande möjligheter: 

  1. Gör ditt dagsverke inom en månad, du får en uppgift och så har du friheten att göra det när du har möjlighet.
  2. Har du ändå inte möjlighet att medverka ser vi gärna att du frivilligt bidrar med 1500:- till föreningens fest- och underhållskassa. 

Föreningen anordnar varje år glöggmingel med högtidlig julgranständning den 2:a advent.

Styrelsen

Det åligger styrelsen att svara för föreningens organisation och förvaltning av dess angelägenheter. Styrelsen väljs av föreningsstämman för en tid av ett eller två år.

Nuvarande Styrelsemedlemmar:

  • Anton Valtinat (ordförande)
  • Matz Rylander
  • Yngve Cerenius
  • Susanne Baehring
  • Wilma Johansson
  • Jessica Åkerlund (suppleant)

Kontakta styrelsen på minerva3hbg@gmail.com eller via Supertext för våra medlemmar vid akuta ärenden.

Styrelsen

Det åligger styrelsen att svara för föreningens organisation och förvaltning av dess angelägenheter. Styrelsen väljs av föreningsstämman för en tid av ett eller två år.

Nuvarande Styrelsemedlemmar:

Kontakta styrelsen på minerva3hbg@gmail.com